A narcoleptic, insecure, sad, cold. Eza, 19.

Friday, March 22, 2013

Kata-kata semangat, mungkin.

"Awak tak boleh nak expect orang lain akan selalu approach awak."

"Well that's life Eza. This is your journey. But now maybe for you, awak rasa you've found the true colors of them. Maybe awak rasa awak worthless to them, but you're priceless to another. Be positive okay?"

"Awak jangan lah fikir macam tu. Apa yang awak fikir ni semua tak betul. Cuba jangan buat conclusion awal sangat."

"Kenapa awak benci diri awak sendiri? Eza, this is life. Memang lah susah, tapi awak kena lalui jugak. Just be yourself. Siapa lagi yang akan jadi diri awak kalau bukan awak sendiri? What's the point awak nak cederakan diri awak?"

"Kenapa awak nak kena terlalu fikirkan? Cuba jangan terlalu fikir. Nanti yang sakit awak jugak kan."

"Be positive."

"Janganlah terlalu ikutkan perasaan. Kalau diaorang tak pergi dekat awak, awak pergi lah dekat diaorang. Tak salah kan?"

"Kita pun selalu kena palau. Apa yang kita cakap pun diaorang bukannya dengar. Last-last kita diam je. Tapi kita tak simpan dalam hati."

"Za? Awak ok ke? Janganlah moody-moody macam ni. Menyampah kita tahu tak?"

No comments:

Post a Comment